Go Ahead dieven kampioensschaal PEC Zwolle voor de rechter

zwolleZWOLLE – De officier van justitie vervolgt 3 supporters van voetbalvereniging Go Ahead Eagles die de kampioensschaal  van hun regionale aartsvijand PEC Zwolle hebben gestolen.

PEC Zwolle

De 3  mannen komen uit Deventer, Terwolde en Apeldoorn. Ze worden beschuldigd van diefstal of heling van de Jupilerschaal van voetbalclub PEC Zwolle. Die schaal wordt uitgereikt aan de kampioen van de Jupiler League.

eredivisie

De  schaal werd op dinsdag 19 november 2013 met geweld uit een vitrine in het PEC-stadion in Zwolle weggenomen. Vlak voordat de 2 aartsrivalen elkaar voor het eerst  sinds een eeuwigheid- op het hoogste niveau,  in de eredivisie zouden ontmoeten. De schaal werd live op televisie tijdens een uitzending van RTV oost teruggegeven door een man die zich als Kerstman had vermomd.

De verdachten moeten op 12 mei voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.