De poederbriefman heeft de zaak zelf allang afgesloten

poederbrief_thumbUTRECHT – De rechtbank was van plan om de zaak tegen de 28-jarige Karim A. af te doen. Ook al zou hij er zelf niet zijn. Dat kan best want de hulpverlening heeft A. opgepikt en deze verdachte heeft zolang in voorarrest en in het Pieter Baan Centrum gezeten dat hij een eventuele gevangenisstraf al lang heeft uitgezeten.

angstaanjagend

A.. die nogal breedsprakig en snel in de war is, kan heel angstaanjagend overkomen. Hij heeft verteld dat hij niet zal komen. Hij beschouwt zelf de rechtszaak zelf als afgedaan. Zo schreef hij aan de rechtbank.

poederbrief

A. kreeg ruzie met het CJIB over de verhoging van een bekeuring. Die discussie liep zo uit de hand hij dreigde met een leger christenen langs te komen. Hij stuurde een ongevaarlijke poederbrief naar het CJIB en een dreigbrief naar de officier.

Hij kwam zelfs in het Pieter Baan Centrum ter observatie.  Zeker nu zijn moeder de boete heeft betaald waar het allemaal om begonnen is, zijn de zaken met justitie afgehandeld.

betekening

Maar de rechtbank kan niet zomaar van hem af. A. ontsloeg al een advocaat en hij weigerde de advocaat die de rechtbank voor hem zocht.  De zaak kan worden afgedaan zoals de rechtbank 2 weken geleden ook al besloot.

Alleen heeft A. de dagvaarding niet betekend. Formeel weet hij niet dat hij vandaag in de rechtbank moet zijn. En hoewel iedereen in de zaal weet dat A. niet wil komen en dat hij op de hoogte is, kan de zaak om die formele reden toch niet worden behandeld. De zaak wordt uitgesteld tot 5 juni.  Als  de politie tenminste de poederbriefman zo gek krijgt om voor ontvangst van de dagvaarding te tekenen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 maart 2014 Poederbriefman mag naar huis

7 januari 2014 Een poederbrief naar het CJIB en een dreigbrief naar de officier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.