Vader die 3 dochters prostitueerde 6 jaar

Dordrecht_-DORDRECHT – De rechtbank Rotterdam veroordeelt een 57 jarige man  uit Dordrecht tot 6 jaar cel wegens  mensenhandel en uitbuiting. De rechtbank acht bewezen dat de man zijn dochter, pleeg- en stiefdochter heeft aangezet tot het hebben van seks tegen betaling en dat hij daarvan financieel heeft geprofiteerd.

De eis was 15 jaar. Maar de rechtbank spreekt de man vrij van het misbruiken van de 3 vrouwen.

isolement

De meisjes zijn alle drie vanaf hun tienerjaren in een sociaal isolement gebracht. Ze werden van school gehouden en zijn direct na hun 18de verjaardag in de prostitutie gaan werken. De meisjes werden verplicht om hun verdiensten van dit werk af te dragen aan de verdachte en zijn vrouw.

misbruik

De rechtbank acht niet bewezen dat de man zijn dochters zelf seksueel heeft misbruikt.  Een veroordeling voor dit feit kan volgens de rechtbank niet gebaseerd zijn op de drie aangiftes alleen, maar moet ondersteund worden door ander bewijsmateriaal.

ondersteunend bewijs

Anders dan de officier is de rechtbank van mening dat  in deze zaak de aangifte in de ene zaak niet kan gelden als ondersteunend bewijs voor de aangifte in de andere zaken. Hiermee wil de rechtbank echter niet zeggen niet te geloven wat de aangeefsters hebben verklaard. De slachtoffers krijgen ieder 5000 euro schadevergoeding. De officier had 1,5 miljoen gevraagd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 maart 2014 Prostitueren dochters eis 15 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.