Man die vrouw doodstak zat teveel op haar huid eis 9 jaar

20131213_154926-1_thumbUTRECHT – De 59-jarige  Willem S.  is voor het eerst  naar de rechtbank gekomen om de confrontatie met de familie van zijn vermoorde ex vriendin Antoinette Kunemund aan te gaan. Hij is onwaarschijnlijk mager en grijs. S.  praat graag en veel. Maar over de seconden waarover deze zaak gaat, heeft hij helaas niets te zeggen. Hij is alles vergeten.

dooie jood

Hij deed boodschappen voor zijn ex en bracht die langs. Zij had een nieuwe vriend die zelfs al op zijn parkeerplaats parkeerde. S. zat te dicht op haar, vond Antoinette. Toen zij zei  dat ze liever een dode jood  had dan S. . toen knapte er iets.

112

Het verhaal gaat verder met het gesprek dat S. voert met 112. Hij zegt dat hij zijn vrouw heeft gestoken. Daarna loopt hij naar een bevriende buurvrouw die 112 belt en zelf ook nog gaat kijken. De  buurvrouw hoort hoe de 48-jarige Antoinette Kunemund haar laatste adem uitblaast.

zelfmoord

Reanimatie heeft geen zin. Hij vertelt aan iedereen die hij tegen komt dat hij zijn vrouw heeft neergestoken. Dat is gemakkelijk voor het bewijs. S. is geobserveerd maar hij heeft geen stoornis. Wel 2 zelfmoordpogingen in de afgelopen 15 jaar.

9 jaar

De officier noemt het doodslag Andere scenario’s zoals zelfmoord of een ongeluk zijn volgens de officier niet waarschijnlijk. Hij eist  9 jaar.

Advocate Esther van Elst betoogt dat S. nog steeds gek was op zijn ex vriendin. Zij  vindt dat het onderzoek van de patholoog niet goed is. Zij wil meer onderzoek.  Uitspraak 23 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

21 januari 2014 Man die vrouw doodstak is toerekeningsvatbaar

28 oktober 2013 Man die vrouw dood stak onderzocht in Pieter Baan

24 juli 2013 Man steekt vrouw dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.