Rechtbank is milder tegen de vrouw die erge dingen wilde doen in het gemeentehuis van Lelystad

stadhuis-BurgerzakenLELYSTAD – De rechtbank veroordeelt de 53-jarige Marianne S. uit Lelystad tot een 1 jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging met, en een poging tot brandstichting in het gemeentehuis van Lelystad.

gemeentehuis

De vrouw gooide omdat ze niet tevreden was over de hulp die ze kreeg in het gemeentehuis benzine over een medewerkster en over de balie. Voordat ze de benzine kon aansteken, greep de beveiliging in. De officier van justitie eiste 20 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk wegens poging tot doodslag.

stoornis

De rechtbank komt tot een lagere straf omdat de vrouw de medewerkster alleen wilde bedreigen. Zij heeft door  haar ernstige stoornis niet  kunnen overzien wat de gevolgen van haar daden hadden kunnen zijn. De rechtbank bepaalt ook dat de vrouw zo snel mogelijk wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 maart 2014 Erge dingen in het gemeentehuis van Lelystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.