Brute beroving deel 4 gewetenswroeging voor de een een vervelend slot voor de ander

18871d867695ff9e07285dea3a8e55a7ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 19-jarige Emre C. uit Amersfoort tot 1 jaar cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. C. heeft, volgens het hof meegedaan aan een brute beroving in een park in Amersfoort. C. was door de rechtbank vrijgesproken.

minderjarig

Op 5 oktober 2011 rukte de toen 17-jarige C.  samen met 2 andere jongens een vrouw van haar fiets. Ze sleepten haar in de struiken. Ze stompten haar in het gezicht en ze pakten geld, sieraden en sleutels af.  De vrouw heeft nu nog fysiek last van de overval.

Een meerderjarige medeverdachte, de 22-jarige Samir R. kreeg van hof en rechtbank 26 maanden waarvan 6 voorwaardelijk.  In hoger beroep dreigde een veel hogere straf, zo vertelt  advocate Mireille Grinwis Veldman. Maar omdat R. op een emotionele zitting schoon schip maakte en in tranen zijn excuses aanbood aan zijn slachtoffer, nam het hof het oordeel van de rechtbank over.

berouw

De gewetenswroeging van  R. had vervelende gevolgen voor  C. die door de rechtbank was vrijgesproken omdat er alleen DNA bewijs lag tegen hem. Nu kwam daar een belastende verklaring van de berouwvolle medeverdachte bij. De advocaat generaal eiste 1,5 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk en de gevangenneming maar dat vindt het hof niet nodig.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

31 maart 2014 Brute beroving deel 3

27 juni 2013 Brute beroving 1 vrijspraak na handen schudden en 1 hogere straf

13 juni 2013 Een brute beroving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.