Bitchfight

rb_utrecht_reasonably_small1_thumbUTRECHT – De verdachten in de strafzalen zijn bijna altijd mannen. De druk pratende, nerveus ogende 21-jarige Maja is een uitzondering. Zo gauw ze het woorden krijgt, barst ze op hoge toon los. Advocaat, officier en politierechter en slachtoffer zijn ook allen vrouw in deze zaak.  Alleen de griffier is gelukkig een man.

andere vrouw

Officier Susanne Terporten  beschuldigt Maja ervan dat zij een andere vrouw heeft bedreigd. Die vrouw is de moeder van het kind van de man bij wiens familie Maja in huis woont.  Maja dreigde het huis van die vrouw met kind en al in brand steken.  Natuurlijk is er een voorgeschiedenis. Maja vertelt aan de rechter dat het slachtoffer in de buurt kwetsende flyers over haar had verspreid.

Maja woont wel bij de ex van haar slachtoffer in de woning, maar ze heeft geen relatie met hem. Zo vertelt ze aan politierechter Van Kalveen. Dat is eigenlijk niet van belang, maar Maja zegt het zo vaak dat niemand het gelooft.

boete

De moeder van het slachtoffer ving het dreigende telefoongesprek op. Maja kwam bij de officier op gesprek. Ze aanvaardde een boete van 600 euro wegens bedreiging.  Ze betaalde niet en ze moest voorkomen. Volgens advocate Anneke van Wandelen is de accept-giro niet verstuurd.  Brief is wel verstuurd zegt de officier. 

bedreiging

De rechter gelooft het OM. De officier zegt dat een boete van 600 euro volgens haar richtlijn is, toch  eist ze maar 500 euro. Volgens advocate Van Wandelen is 250 euro het bedrag dat er normaal wordt opgelegd bij een eerste veroordeling wegens bedreiging.

Daar is rechter Van Kalveen het mee eens. Zij maakt er 250 euro van. Zo blijkt dat het niet altijd verstandig is om akkoord te gaan met de strafvoorstellen van het Openbaar Ministerie. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.