Bij de reclassering is een taakstraf te koop

werkstraf.jpgUTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen de 60-jarige Casper van de W. en de 55-jarige Johannes S.  aan. Deze 2 werkmeesters van de reclassering zouden een oogje hebben toegeknepen zodat er de taakgestraften niet al te hard hoefden te werken.

taakstraf

Dat deden ze voor geld. De 2 werkmeesters leidden een project bij een voetbalclub in Maarsen. Voor geld waren zij bereid om vervalste urenstaten te tekenen. De zaak kwam aan het rollen door een een anonieme tip.  Want zoiets spreekt zich rond er is altijd wel iemand die zich benadeeld voelt.

onderzoek

S.  heeft deels bekend. Advocaat  Christian van Dijk  vertelt dat er veel meer medewerkers bij betrokken zijn.  Hij hoopt dat nader onderzoek dit aan het licht brengt.  De zaak gaat verder op 23 december.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.