38 Getuigen voor een vader die een baby doodschudde

yehudi moszkowiczUTRECHT  – De 24-jarige Jeffrey S. zit stil naast zijn advocaat Yehudi Moszkowicz.  Alleen een kleine donkere getatoeëerde stip op de muis van zijn hand, valt op.  S. blijft ook kalm als de officier de beschuldigingen tegen hem uitspreekt.

Yehudi Moszkowicz

Die beschuldigingen zijn ernstig. S. zou zijn baby hebben dood geschud en zijn partner zwaar hebben mishandeld.

Die 25-jarige partner, die achterin de zaal zit,  is ook verdachte vertelt de officier van justitie. Maar voor het OM is duidelijk dat het letsel waaraan baby Cherise op 16 oktober overleed, is toegebracht door Jeffrey.

beperkingen

Het ziekenhuis rook onraad na de dood van de jonge baby. Vader en moeder werden in hun auto klemgereden. De vader werd in alle beperkingen gegooid. Hij miste zelfs de begrafenis van het kindje. S. werd door het hof vrijgelaten nadat er bij de baby een genetische afwijking werd ontdekt.

De officier zet de zaak door, maar S. mag in vrijheid zijn berechting  afwachten.  In de rechtszaal blijft het rustig, want ook de moeder van Cherise hoopt, hoewel het stel inmiddels uit elkaar is, dat Jeffrey S. onschuldig is. Zij heeft voor alle zekerheid wel aangifte gedaan van huiselijk geweld.

doodsoorzaak

Raadsman Yehudi Moszkowicz vraagt 38 getuigen.  Hij is vooral niet te spreken over het NFI-rapport over de doodsoorzaak van de baby. Moszkowicz  heeft een hele lijst met medici die tegenonderzoeken kunnen doen. Hij wil ook de familieleden die aanwezig waren bij de bevalling ondervragen. De officier is het niet met alles eens.  De rechtbank beslist op 13 mei over de getuigen.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.