Man die vrouw stak krijgt 9 jaar voor een uiterst pijnlijke dood en gaat in hoger beroep

utrecht-20130304-004741UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 59-jarige Willem S. uit Amersfoort tot 9 jaar cel wegens doodslag. S. heeft op 24 juli 2013 in Hooglanderveen zijn ex-vriendin Antoinette Kunemund doodgestoken.

vergeten

S. is alles vergeten. En daarom is het geen moord. Want het is volgens de rechtbank niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Antoinette Kunemund  werd ’s avonds in de keuken van haar woning aangetroffen na een 112-melding van verdachte. Reanimatie mocht niet meer baten.  Kort na het incident heeft de verdachte steeds gezegd dat hij het slachtoffer met een mes heeft gestoken. Uit het onderzoek is niet duidelijk geworden wat er voorafgaand aan de steekpartij is gebeurd.

conform

De rechtbank legt een gevangenisstaf van negen jaar op, conform de eis van de officier van justitie. De rechtbank houdt rekening met het feit dat de vrouw moet hebben gevochten voor haar leven en een uiterst pijnlijke dood is gestorven. Verdachte heeft door zijn handelen zijn ex-vriendin het leven ontnomen en daarmee ook het leven verwoest van naaste familieleden, waaronder dat van hun zoon. Volgens deskundigen is de verdachte volledig toerekeningsvatbaar.

Maar de zaak is nog niet afgelopen. Advocate Esther van Elst tekent direct hoger beroep aan. Het hoger beroep begint op 15 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 april 2014 Man die vrouw doodstak zat te veel op haar huid eis 9 jaar

21 januari 2014 Man die vrouw doodstak is toerekeningsvatbaar

28 oktober 2013 Man die vrouw dood stak onderzocht in Pieter Baan

24 juli 2013 Man steekt vrouw dood

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.