OM herhaalt in hoger beroep eis tegen vrijgesproken horror oppas

OM MNlARNHEM – De advocaat generaal eist tegen de 41-jarige oppasmoeder Jane G. uit Utrecht 3 jaar  gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk.  Volgens het OM heeft de vrouw in 2007 4 jonge oppaskinderen mishandeld.

Hoger Beroep

Een van de kinderen waar G. op paste baby Keith moest op 22 mei 2008 in levensgevaar naar het ziekenhuis worden gebracht. De ouders werden eerst verdacht. Maar volgens het OM is G. een horror oppas die haar oppaskinderen mishandelt.

G. is een koppige eigenwijze vrouw die in Utrecht de officier al het zelfde hoorde eisen. In Utrecht hield de oppas ook onder grote druk van de rechters vol dat zij niets heeft gemerkt van enig letsel bij haar oppaskinderen. Zij werd  vrijgesproken.

letsel

De rechtbank stelde vast dat niet zeker is dat G., het heeft gedaan en het kan zelfs zo zijn dat de kinderen met letsel bij haar gebracht zijn.

Het OM ging in hoger beroep.  De advocaat generaal gebruikt die trotse  houding tegen de verdachte oppas.  G. heeft geen spijt over wat zij de kinderen heeft aangedaan, stelt de advocaat generaal. Het OM eist ook nog een beroepsverbod van 12 jaar. Uitspraak over 2 weken.   (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.