Agent schoot in paniek noodweerexces

logo_landelijke_layout_Twitteraccounts_400x400LELYSTAD – De rechtbank  ontslaat een 46-jarige agent uit Utrecht van alle rechtsvervolging. Volgens de rechtbank heeft de agent zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag. Maar omdat een boef met een auto op hem inreed, raakte de agent in paniek.

inbraak

De agent werd op 30 augustus 2011 opgeroepen na een woninginbraak in Muiden.  De daders zouden zijn weggereden in een zilveren Fiat Punto .  De agenten zagen de Punto op de A1 en zij gaven de bestuurder een stopteken.

vluchtstrook

De Fiat Punto stopt op de vluchtstrook.  De bijrijder stapte uit de Fiat en rende weg over de vluchtstrook. De agent achtervolgde deze man, maar dat mislukte.  Hij liep terug naar de Punto, die wegreed,

De agent dacht dat de auto hem omver zouden rijden en schoot tweemaal richting het voertuig. Een man achterin de auto werd geraakt in zijn rug en knie.

De rechtbank oordeelt dat de agent in een hevige gemoedsbeweging, paniek, twee keer schoot nadat de auto op hem was ingereden. . Omdat de agent daarbij in paniek handelde, noodweerexces, wordt hij van alle rechtsvervolging ontslagen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.