5 Jaar voor man die geslaagde scholier in coma sloeg

rb_utrecht_reasonably_small1_thumbUTRECHT – De  rechtbank veroordeelt de 32-jarige Dennis E. tot 5 jaar gevangenisstraf. E. is een man met een drugsverleden die 1 jaar geleden de toen 18-jarige Thomas Stam in coma sloeg met een palletplank met spijkers.

havo

Stam zou de volgende dag een havo-diploma krijgen. Hij had zich ingeschreven voor een hbo-opleiding. Maar hij lag maandenlang in het ziekenhuis. Hij is voorlopig vooral blij dat hij nog leeft.

De rechtbank is het met de officier eens dat  E. , die nog speciaal is teruggelopen om eerst zijn fiets op slot te zetten, de kans voor lief heeft genomen dat Thomas Stam zou overlijden. De rechtbank is iets milder dan de officier die 6 jaar eiste wegens poging tot doodslag.

schade

De advocate van het slachtoffer had in totaal 56.000 euro schadevergoeding gevraagd. De rechtbank wijst 31.000 euro toe. Stam krijgt dat geld rechtstreeks overgemaakt van de staat. Waarna de staat dit bedrag gaat terugvorderen bij E. die nog wel een tijdje bezig zal zijn om in de buurt van dit bedrag te komen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

16 april 2014 Op de dag dat hij een havo diploma zou krijgen

27 november 2013 Fietsendief die scholier in coma sloeg naar het Pieter Baan Centrum

11 oktober 2013 Fietsendief die scholier in coma sloeg naar de psycholoog

13 juli 2013 Fietsendief die scholier in coma sloeg 3 maanden

4 juli 2013 Fietsendief die met palletplank sloeg opgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.