Een onmisbare schakel

9x5O1MddAMSTERDAM – De advocaat generaal eist 10 jaar celstraf tegen een 36-jarige man wegens doodslag. De verdachte zou op 5 november 2011 een 53-jarige Amsterdammer hebben gedood. De rechtbank legde al 8 jaar op,  maar de verdachte ging in beroep.

Amsterdam

De verdachte was bij het slachtoffer ingetrokken in diens Amsterdamse flat.  De mannen kregen ruzie. De verdachte drukte volgens 3 getuigen de keel van zijn slachtoffer dicht met hem stoel.

Volgens de verdediging  is de zwakke gezondheid van het slachtoffer eerder de doodsoorzaak dan het drukken met de stoel. Maar het Openbaar Ministerie neemt net als de rechtbank aan dat het drukken met de stoel een onmisbare schakel is in geweest in de gebeurtenissen die tot de dood van het slachtoffer hebben geleid. Dat heeft een medische deskundige weer vastgesteld. Uitspraak 15 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.