Motorjongen Satudarah

voorzijde_PvJ_en_P2DEN HAAG – De rechter  commissaris in Den Haag houdt een 50-jarige man uit Pijnacker 14 dagen binnen. De man wordt verdacht van een poging tot afpersen. De verdachte is volgens het Openbaar Ministerie lid van of gelieerd aan de OMG Motorclub Saudarah Malos.

geld

De verdachte zou zijn slachtoffer, een de Delftenaar, begin april hebben gevraagd om 10.000 euro te steken in de motorclub. In ruil hiervoor zou de Delftenaar bescherming krijgen. Toen de Delftenaar aangaf daar geen behoefte aan te hebben en ook geen geld te willen geven aan de motorclub, heeft de verdachte hem gezegd dat hij het binnen 24 uur wel zou merken.

mishandeling

Vervolgens zou de Delftenaar op 30 april door de verdachte en drie andere motorrijders zijn mishandeld en bedreigd met vuurwapens om alsnog het geldbedrag af te geven. Op dit moment loopt nog onderzoek naar de identiteit van de drie andere motorrijders. De politie deed in de nacht van 1 op 2 mei zoekingen in twee woningen en een café in Pijnacker. Hier werden geen wapens aangetroffen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.