Dronkenlap van de week 16 in hulpeloze toestand

903-2-pl-vw200-005-web1-1UTRECHT – De politierechter veroordeelt de 42-jarige A. V. uit Woerden tot 150 uur werkstraf en een rijontzegging van 1 jaar waarvan de helft voorwaardelijk wegens doorrijden na een aanrijding en dronken rijden.

Volkswagen

V. reed een jaar geleden in Woerden weg nadat hij een jongetje van 10 jaar had aangereden. V. kon aan dat ongeluk niets doen.  Het jongetje heeft op de fietsstrook  een slingerende beweging gemaakt met zijn step. De officier neemt V. wel kwalijk dat hij het gewonde kind in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

dronken

V. wist wel heel goed wat er was gebeurd, want hij is volgens de officier nog attent gemaakt op het ongeluk door een andere weggebruiker.  V. werd later op de dag aangehouden na een melding via burgernet.

Op dat moment zat hij dronken achter het stuur.  Hij had 2 keer teveel op. V. zelf zegt dat hij heeft gedronken nadat hij het jongetje had aangereden. De officier  kan niet bewijzen dat V.  al onder invloed was toen hij het jongetje aanreed. De alcoholmeting is niet zo precies. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

29 april 2013 Dorrijder vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.