Moet ook de tweede groep uit het Ferrari kamp jarenlang terug naar de cel

hennep_thumbUTRECHT – In een gezellig drukke zaal eist de officier van justitie straffen tot 4 jaar tegen 6 leden van de familie N.  uit Rhenen.

hennep

Volgens officier Beumer-Gonggrijp heeft deze  criminele organisatie zich schuldig gemaakt aan jarenlange  winstgevende,  intimiderende handel in hasj. Twee andere broers uit de familie hoorden al een eis van 4,5 jaar.

hennep

De officier benadrukt net als op de vorige zitting dat het OM niet onder de indruk is van de vrijlating van de 8 familieleden door de rechtbank.  Meestal is vrijlating een voorteken dat de uiteindelijke straf niet hoger zal worden dan het voorarrest. Maar als de blonde wraakengel van het OM haar zin krijgt gaat de hele familie jaren terug naar binnen.

vriendelijk

Omdat iedereen vrij is, is het gezellig druk in de zaal. De hele familie steunt elkaar.  Dat is allervriendelijkst en het houdt iedereen scherp. Het is niet zo gemakkelijk om van gemaakte afspraken af te wijken  als iedereen in de zaal zit.

familie

De familie exploiteerde in totaal 14 hennepkwekerijen. Dankzij taps, sporenonderzoek, telecommunicatieonderzoek en observaties stapelde het bewijs zich op tegen de acht mannen. 

Op 27 februari 2013 werden ze alle acht aangehouden. De politie vond in de woningen en verblijfplaatsen van de verdachten grote hoeveelheden contant geld,  honderden kilo´s hennep en veel auto´s waaronder 2 Ferrari´s.

intimidatie en geweld

Volgens het OM is de georganiseerde hennephandel een wereld van intimidatie, wapens en geweld. Bij twee van de verdachten zijn wapens of pepperspray aangetroffen. Gezien deze ernst, de lange duur, de grote hoeveelheid en de  professionele werkwijze, eist de officier van justitie tegen vier verdachten een celstraf van 3,5 jaar, tegen één verdachte een celstraf van 4 jaar en tegen de zes een celstraf van 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk en reclasseringstoezicht.

waterscooters

Ook vraagt de officier de rechtbank een groot aantal auto’s, quads, waterscooters, geld en sieraden verbeurd te verklaren.  Zij kondigt een  ontnemingsvordering aan. Aan Stedin moet 30.000 euro worden betaald voor gestolen elektriciteit. Op 14 en 20 mei houden de advocaten hun pleidooien houden. De rechtbank doet op 3 juni uitspraak in 8 zaken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 februari 2014 officier eist 4,5 jaar tegen 2 broers uit Ferrari kamp

24 januari 2014 Een impasse na een kleine wijziging van de dagvaarding

28 oktober 2013 Betrouwbare rechters laten de kampers van Jan Boone toch maar vrij

1O oktober 2013 De rechtbank in Utrecht is betrouwbaar en Jan Boone krijgt geen nieuwe rechters

26 september 2013 Is de rechtbank in Utrecht betrouwbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.