Over een vrachtwagen en een scootmobiel

Elite_XS_3UTRECHT – De officier van justitie eist 120 uur werkstraf en 1 jaar niet autorijden waarvan 9 maanden voorwaardelijk tegen de 63-jarige Cornelis A.  A. is een zeer populaire Etoschauffeur. aldus zijn advocaat. Hij kwam net bij een filiaal vandaan waar de meiden hem tot chauffeur van de maand hadden gekozen.

scootmobiel

A. is een hardwerkende man en zeker geen crimineel. zegt ook officier van justitie Storij.  A. heeft een verkeersfout gemaakt met verschrikkelijke gevolgen. Hij vergat rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg voorrang te geven. Hij reed op 3 december 2012 een 57-jarige vrouw in een scootmobiel omver.  De vrouw raakte zwaargewond.

camera

A.  had het camerasysteem in zijn wagen expres niet goed ingesteld. zegt de officier. Die camera´s vond de chauffeur niet prettig. Daarom verdient hij straf.

Advocaat Kant vraagt om een complete vrijspraak. Hij wijst erop dat een scootmobiel half zo hoog is al een lopende man. Deze hardwerkende chauffeur had de scootmobiel onmogelijk kunnen zien, herhaalt de advocaat. Uitspraak 28 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.