Als een moordenaar

20131210_101739UTRECHT – Ik heb niet eens om haar kunnen rouwen. omdat ik de politie op mijn dak kreeg. Ik werd direct behandeld als een moordenaar. Terwijl zij een hele bijzonder vrouw voor mij was.

huis

Dat zegt de 49-jarige Ronald K.  tegen rechtbank. K. wil naar huis want hij kan er niets aan doen dat zijn vriendin is overleden. Dat heeft ook net zijn advocaat staan verkondigen.

Op 28 december sloeg K. zijn vriendin, Hetty van Laarhoven.  De vrouw raakte later buiten bewustzijn.  Een dag later overleed ze in het ziekenhuis. De patholoog ziet die klap van K. als enige aanwijsbare reden van de dood Van Laarhoven.

K.  heeft een fors strafblad,  maar hij is al 8 jaar niet  veroordeeld.  Hij geeft toe dat hij een heeft een klap gegeven nadat hij zelf  in zijn vinger was gebeten.

Pieter Baan Centrum

Hij weigert ook mee te werken aan psychiatrisch onderzoek want dat ziet hij als een soort van bekennen. De officier vraagt daarom – net als op de vorige zitting- om een verplichte  opname in het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank denkt een kwartier na.  Dan oordeelt de rechtbank dat K. nergens heen gaat. Hij gaat niet naar het Pieter Baan gaat en ook niet naar huis. K.  blijft in de cel en het onderzoek gaat verder. Binnen 3 maanden is de volgende zitting. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.