Meer dan gruwelijke doodslag op marokkaanse echtgenote eis 15 jaar

omARNHEM – De advocaat generaal eist 15 jaar gevangenisstraf tegen de 47-jarige Achmed E. Volgens het OM heeft E.  zijn vrouw gedood en vervolgens hun woning aan de Schonauwensingel in Utrecht in brand gestoken.

brand

De verdachte houdt vol dat zijn echtgenote zelfmoord heeft gepleegd. Maar die lezing is moeilijk in de feiten te passen.

De brandweer  vond  op 28 augustus 2012 na een melding het levenloze lichaam van de vrouw. Ze had een wond op haar hoofd, een breuk aan haar elleboog en zij bleek nog in leven te zijn geweest toen de brand was gesticht.  Kort voor de brand was er geschreeuw uit de woning gekomen. Op dat moment waren de vrouw, haar man en hun zoontje in de woning aanwezig.

benzine

Volgens het OM heeft E. de vrouw met een houten voorwerp op het hoofd geslagen.  Daarna heeft hij haar overgoten met benzine en in brand gestoken. Vervolgens is hij samen met het zoontje de woning uit gelopen.

De advocaat-generaal acht niet moord, maar doodslag bewezen. ‘De verdachte heeft zijn vrouw geslagen en daarna in brand gestoken met het doel haar te doden. Uit het dossier volgt dat er eerst een heftige ruzie is geweest in de woning en dat de verdachte zeer kort na die ruzie de woning heeft verlaten. Vervolgens, zeer kort nadat de verdachte de woning heeft verlaten, ontdekte men de rookontwikkeling in de woning. Over de aanloop van het incident is niets bekend.

gruwelijk

Bij de strafeis is rekening gehouden met de ernst van de feiten. ‘Het door verdachte jegens zijn echtgenote gepleegde feit is uitzonderlijk ernstig en meer dan gruwelijk. Het slachtoffer leefde nog toen de brand werd aangestoken. Het leed voor de nabestaanden, en dan in het bijzonder voor de drie jonge kinderen is onpeilbaar en zal nog jaren nadreunen. Zij zullen ook hun vader, en dat door zijn eigen daad veroorzaakt, moeten missen.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot 12 jaar cel voor doodslag na een eis van de officier van justitie van 15 jaar cel en TBS voor moord. De verdachte en het OM gingen in beroep. Uitspraak 2 juni.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 april 2014 Hoger Beroep doodslag Marokkaanse echtgenote

23 oktober 2013 Alternatief scenario niet aannemelijk 12 jaar voor doodslag op Marokkaanse echtgenote

9 oktober 2013 Gruwelijke moord op Marokkaanse echtgenote eis 15 jaar

18 september 2013 Moord op Marokkaanse echtgenote laste pro forma

28 juni 2013 De advocaat van de echtgenoot van de vermoorde Marokkaanse vrouw is er niet

2 april 2013 Vermoorde Marokkaanse vrouw deed volgens advocaat eerder zelfmoordpoging

13 september 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw 3 maanden voorarrest erbij

31 augustus 2012 Echtgenoot vermoorde vrouw Hoograven 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.