Geen levenslang

arnhemARNHEM – De advocaat generaal eist tegen de 31-jarige Leonard S. 24 jaar cel  wegens doodslag en veel ander geweld. Het is al de vierde keer dat er tegen S. wordt geeist in deze zaak en het is voor het eerst dat er geen levenslang klinkt.

Dickenslaan

Levenslang zou ook niet heel vreemd zijn, want er sneuvelen nog al eens mensen in de omgeving van deze verdachte. S. had pas een paar dagen zijn straf uitgezeten vanwege doodslag, toen hij in Utrecht bij een dealer drugs kocht. De dealer kwam om het leven.

Hoge Raad

De rechtbank deelde  30 jaar uit wegens moord en bedreiging en gewapende overvallen, omdat S. te jong was voor levenslang. De Hoge Raad stelde vast dat wat er op de Dickenslaan is gebeurd.  geen moord kon zijn.

Dat heeft gevolgen. Het OM eist nu 24 jaar de straf die S. in tweede aanleg kreeg. Voor mededader Cortney K. ligt een eis van 18 jaar. Daar gaat zeker een derde vanaf. De eerste zonnestraaltjes breken door in zijn donkere celletjes, want K. zit al bijna 6,5 jaar binnen.  Uitspraak 6 juni.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 april 2014 De moord op de Dickenslaan is geen moord volgens de Hoge Raad

31 mei 2012 Moordenaar wint 8 jaar in hoger beroep

7 mei 2012 Drie keer levenslang

2 november 2010 Twee keer levenslang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.