De politierechter houdt er eigen normen op na

$_84UTRECHT – De 61-jarige Berend is aangehouden  omdat hij in zijn dorp Hoogland gebruikte wasmachines ophaalde terwijl hij niet op de lijst stond met personen die  apparaten mogen ophalen.

wasmachines

De economische politierechter is een plek waar al dit soort totaal onbekende,  vreemde regelingen te voorschijn komen. Hoewel de officieren van het functioneel parket vaak wel gelijk  hebben: in de branche zijn de regels meestal wel bekend.  De economische politierechter is bovendien bij een eerste veroordeling vaak erg mild.

richtlijnen

Berend kreeg een boete van 1000 euro. Hij tekende verzet aan. Hij kende de regeling niet. De officier geloofde dat niet. Zij zette de zaak op de rol. Berend komt niet naar de behandeling.  Dat is weer niet handig.  Er zit wel een zaal vol BOA’s in opleiding op de tribune.  De officier vertelt een beetje pissig dat zij 20 procent extra eist tegen iedereen die niet komt. 1200 euro.

Politierechter Doekes is het met een verhoging wel  eens. Zij vertelt aan de zaal dat rechters hun eigen normen hebben. De rechter  verhoogt de boete tot 1100 euro. Daar mag  Berend weer tegen in hoger beroep. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.