Gemeente Amsterdam vervolgd om slecht zichtbare paaltjes

AmsterdamAMSTERDAM – De officier van justitie vervolgt de gemeente Amsterdam vanwege  een dodelijk ongeluk  dat in de nacht van 11 op 12 mei 2013 plaatsvond aan de Veemkade in Amsterdam.

 

Amsterdam

In die nacht botste een snorfiets met een man en vrouw tegen een van de paaltjes die op de kade stonden om te voorkomen dat er auto’s konden rijden.  De man, nu 40,  en vrouw (32) werden met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen.  De vrouw overleed twee weken later aan de gevolgen van het ongeval.

stadsdeel

Het OM verwijt  het voormalig stadsdeel dat de paaltjes niet of nauwelijks zichtbaar waren en dat de kade slecht verlicht was. Buurtbewoners hadden daarover al vaker bij de gemeente geklaagd. De gemeente zal dood door schuld’ en zwaar lichamelijk letsel door schuld ten laste worden gelegd. Een datum voor de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.   (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.