Moordenaar Angela Zwaan blijkt model tbs er

20131213_154926-1_thumbUTRECHT – Precies 7 jaar nadat hij zijn vriendin Angela Zwaan in Houten met 50 messteken om het leven heeft bracht, mag Roberto D. beginnen met zijn werk als steigerbouwer.

D. is een model tbs’er en daarom nadert zijn vrijheid razendsnel. Voor en na de zitting waar zijn grote stappen door tbs-land worden besproken, staat D.  zelfs even te praten met de zus van Angela Zwaan. Die familie heeft bericht gekregen dat D. buiten aan de slag gaat. D. mag zich vrij door de rechtbank bewegen.

doodslag

Op 19 november 2009 kreeg D. van het hof 7,5 jaar en tbs wegens doodslag. Hij stak zijn vriendin Angela Zwaan 50 keer met een mes.  D. vertelt op de zitting dat hij zonder zijn gokverslaving hier nooit had gezeten. Hij ging gokken om niet aan zijn andere problemen te hoeven denken, hebben zijn hulpverleners hem duidelijk gemaakt. Het gokken is hij helemaal kwijt.

familie

D. blijkt in 2 jaar van een gesloten afdeling naar een open te zijn gepromoveerd. Hij doet erg zijn best en zijn familie werkt hard mee. Maar een medewerker van de tbs-kliniek vertelt aan de rechtbank dat nu de moeilijkste fase van de de tbs behandeling begint. Vanuit een gesloten setting waarin je steeds terug kan vallen op je begeleider, gaat D. nu naar buiten. En buiten is de kans op stress veel groter.

Zeker omdat de tbs’ers zichzelf vaak overschatten. Dat lijkt ook voor D. te gelden. D. en zijn advocaat Onno de Jong vinden 1 jaar tbs erbij wel genoeg.  De officier vraagt om verlenging van de tbs met 2 jaar. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.