Een delictvrij rustig leven voor een vrolijke veelpleger

jurgen-027UTRECHT – Opnieuw is de 47-jarige Bryan V. niet op de zitting. Dat is jammer want hij heeft een aanstekelijke lach. Zijn advocaat Arjan Syrier vraagt om aanhouding. Er kunnen, zo denkt Syrier, geen besluiten worden genomen over de toekomst van de toekomst vam veelpleger V. zonder dat hij erbij is.

woning

V. heeft het iets te vaak laten afweten en de rechtbank veegt het verzoek van Syrier van tafel. Want er is wel een medewerkster van de reclassering die in mei nog met V. heeft gesproken. Volgens die vertegenwoordigster is V. vooral boos omdat hij na zijn ISD straf geen woning heeft gekregen.  V.  gelooft dat alles goed komt, dat hij een rustig delictvrij leven zou leiden,  als hij in een eigen woning zou zitten.

strafbaar

Maar daar heeft de reclassering geen enkel vertrouwen in. Want V. heeft al in 2014 alweer 7 strafbare feiten gepleegd. De reclassering adviseert een opname van ongeveer 1 jaar in een dubbele diagnose kliniek en voorwaardelijke celstraf. Daarna is misschien begeleid wonen in een kleine groep een mogelijkheid.

opname

Officier Trokic gaat daarin mee. Hij eist voor 8 feiten een straf gelijk aan  het voorarrest van 56 dagen, een voorwaardelijke ISD en een  verplichte opname. Daar kan advocaat Syrier zich voor een groot deel in vinden. Hij vraagt de rechtbank vooral zijn client in ieder geval niet meer op te sluiten in de gevangenis. Uitspraak 19 juni. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 maart 2014 De valse beloften van een vrolijke veelpleger

26 oktober 2013 Een veelpleger met een strafblad van 41 kantjes die iedereen aan het lachten krijgt

26 februari 2013 Wachtlijst overstijgend plaatsen lever veelpleger een woonplek op

15 januari 2013 Met een blauwe zak op straat

11 januari 2013 Succesvolle ISD maatregel raakt verstopt door gebrek aan woonplekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.