Een winstgevende cassatie voor de mannen die een drugsdealer neerschoten op de Dickenslaan in Utrecht

arnhemARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 31-jarige Leonard S. tot 18  jaar gevangenisstraf wegens doodslag en 3 andere geweldsdelicten. Mededader Cortney K. krijgt 14 jaar cel voor hetzelfde rijtje.

levenslang

In deze zaak heeft het OM steeds geprobeerd om Leonard S. levenslang achter de tralies te krijgen. Deze verdachte had net een straf wegens doodslag uitgezeten toen hij op 13 januari 2008 op de Dickenslaan in Utrecht een dealer doodschoot. De rechtbank achtte moord bewezen. S. kreeg 30 jaar.

Hoge Raad

Hij ging in hoger beroep het hof maakte er 24 jaar van. Daarop tekende de advocaten Den Otter en Jongsma cassatie aan. De Hoge Raad stelde vast dat er geen sprake was van moord op de Dickenslaan.  De zaak ging terug naar het hof.

De advocaat generaal eiste toch 24 jaar en 18 jaar wegens moord. Maar het hof stelt vast dat er geen bewijs is dat de drugsdealer op de Dickenslaan met voorbedachten rade is neergeschoten. Dat scheelt heel veel jaren in de straf.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 mei 2014 Geen levenslang

7 april 2014 De moord op de Dickenslaan is geen moord volgens de Hoge Raad

31 mei 2012 Moordenaar wint 8 jaar in hoger beroep

7 mei 2012 Drie keer levenslang

2 november 2010 Twee keer levenslang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.