Kindermoord is nu ook voor Openbaar ministerie moord

arnhemARNHEM – De advocaat generaal eist tegen de 25-jarige A.S. 2 jaar cel en tbs. 
S. een jonge moeder zou op 27 augustus 2011 in Scherpenzeel haar pasgeboren baby hebben vermoord.

schoonouders

De vrouw woonde bij haar schoonouders. Niemand wist dat ze zwanger was totdat die schoonouders het babylijkje in een container vonden. De vrouw vertelde aan haar schoonouders dat zij  zelf ook niet wist dat ze zwanger was en dat de baby  bij de geboorte in de toiletpot was gevallen en verdronken.

hulpeloos

De officier zag geen bewijs voor moord of doodslag en eiste 9 maanden voorwaardelijk en tbs. Volgens de officier had de vrouw zich schuldig gemaakt aan het in hulpeloze toestand achter laten van een baby.

De rechtbank zag wel bewijs voor moord. Zoektermen op internet verraadden  dat S. wist dat ze zwanger was en dat zij de zwangerschap wilde afbreken. De rechtbank legde daarom 2 jaar cel en tbs op. De verdachte ging in hoger beroep maar het Openbaar Ministerie neemt nu het oordeel van de rechtbank over. Uitspraak 26 juni.  (andereverehalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.