Coffeeshop Shabab eisen in hoger beroep

marihuanabg__1__reasonably_small1ARNHEM –De advocaat generaal eist tegen de 55-jarige Mimoun T. 3,5 jaar gevangenisstraf. T. was de uitbater van de Utrechtse coffeeshop Shabab. Tien andere verdachten horen straffen tot 2,5 jaar. Zo waren ook de eisen in eerste aanleg.

coffeeshop Shabab

Het hof behandelt 11 zaken tegen T. en zijn medewerkers onder wie 5 andere leden van de familie T.

T. noemde zichzelf een doodnormale zakenman die toevallig in hennep handelde. Maar volgens de rechtbank ontdook T. de belastingen en overtrad hij de gedoogvoorwaarden van de gemeente. Hij was de leider van een criminele organisatie die ook nog wapens bezat. De rechtbank legde al 3,5 jaar op.

huurcontract

Mimoun T. , de enige die nog vastzit van de groep, heeft het druk deze week. Donderdag wordt hij in de rechtbank in Utrecht verwacht.  Zijn verhuurder, een  woningbouwvereniging wil hem uit zijn huis  zetten en heeft een kort geding aangespannen. Dat huis is volgens de woningbouwvereniging gebruikt voor een criminele organisatie. Dat schijnt niet te mogen van het huurcontract.

Advocaat Maarten Meulemeesters laat weten dat de advocaten pas maandag aan het woord komen.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 december 2013 Coffeeshop Shabab en de kronkels van het gedoogbeleid

22 november 2013 Draconische eis tegen medewerker coffeeshop Shabab

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.