Kort geding over jodenleuzen in stadions uitgesteld

KNVBUTRECHT – De voorzieningenrechter houdt het kort geding tussen de Stichting Bestrijding Antisemitisme en de KNVB aan. De 2 partijen krijgen van de rechter een maand de tijd om er samen uit te komen.

KNVB

De Stichting wil het gebruikt van het woord Joden uit de stadions bannen. Aanleiding voor de rechtszaak was de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax waar supporters van beide clubs Jodenleuzen scandeerden.

clubs

De spreekkoren waren duidelijk te horen maar niemand greep in. De KNVB heeft de verantwoordelijkheid bij de clubs gelegd. Maar volgens de Stichting is dat niet handig, want de clubs hebben altijd met eigen supporters te maken. De KNVB is neutraal en zou moeten optreden. Advocaat Abeln eist een boete die kan oplopen tot 1 miljoen euro. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.