De verdwenen heks van Kockengen is nog lang niet veroordeeld

sara-glatt2UTRECHT – De verhuisde heks van Kockengen is niet in de rechtbank om haar strafzaak bij te wonen. De 54-jarige Sarah Glatt heeft veel verdiend aan de duizenden verslaafden die ze met ibogaïne heeft behandeld, maar een strafzaak kan zij blijkbaar niet aan.

Sara Glatt

Wel zijn er deskundigen op het gebied van ibogaïne. Dat blijkt een wondermiddel dat alle ontwenning weghoudt maar dat niet zonder medisch toezicht toegediend zou mogen worden. Zo weet een gehaaide officier een van de deskundigen te ontlokken.

badkuip

Op de zitting blijkt dat Glatt sinds 1999 meer dan 1000 verslaafden heeft behandel met succes. Af en toe ging het fout. Op een dag in 2006  lag er iemand dood in haar badkuip.

Drie jaar geleden kreeg een Zwitser last van hallucinaties. Hij werd door Glatt ondergebracht in een hotel aan de A2 . De Zwitser liep de snelweg op. Hij werd doodgereden door een vrachtwagen. Die zaak staat op de dagvaarding. Daarnaast eist een Belg die levenslang invalide is geworden na een ibogaïne behandeling, 5 ton schadevergoeding.

verslaafd

De dag gaat voorbij met deskundigenverhoren. Aan de vragen van de advocaat Boomstra wordt duidelijk dat hij gaat wijzen naar de slechte gezondheid van het slachtoffer in deze zaak. Hoeveel schuld kan Glatt hebben aan de dood van een man die jarenlang verslaafd was.

De officier vertelt dat ze een requisitoir van 2,5 uur in petto heeft opgesteld. Dat lijkt goed nieuws voor Sara Glatt want blijkbaar heeft het OM heel veel woorden nodig om Glatt aan strafbare feiten te koppelen. De zaak gaat door op 29 oktober.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 november 2012 Een keurige heks uit Kockengen in een rode jas

10  oktober 2012 Een keurige heks in een rode jas

13 augustus 2012 Heks van Kockengen naar het Europese Hof

10 augustus 2012 Nog langer voorarrest heks van Kockengen

2 augustus 2012 Hof houdt heks van Kockengen binnen

25 juli 2012 Blijft de heks van Kockengen in de cel

12 juli 2012 Heks van Kockengen blijft een maand binnen

11 juli 2012 Heks van Kockengen weer vastgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.