5 kilo qat

qat.jpgUTRECHT – De politierechter houdt de zaak tegen de 25-jarige Guled S. aan. S. wordt volgens de persrol beschuldigd van het bezit van 100 gram qat. Qat is sinds 2 jaar ook in Nederland verboden.

Qat

S. is niet verschenen en ook de tolk Somalisch is in geen velden of wegen te bekennen. De dagvaarding is wel goed betekend en de zaak kan verder. De officier vraagt een wijziging van de ten laste legging. Volgens officier Bijleveld wordt S. volgens de letterlijke tekst van de dagvaarding beschuldigd van het bezit van 30 gram hennep en 100 gram qat. Dat klopt niet.Dat zou volgens de officier een vrijspraak opleveren en daarom wil zij de tekst veranderd hebben.

vrijspraak

Zij verandert de tekst in 5 kilo qat. De rechter keurt de wijziging goed. Maar toch kan de zaak niet verder want S. moet precies weten waarvan hij wordt beschuldigd. De rechter houdt de zaak aan zodat de nieuwe dagvaarding bij  S. bezorg kan worden. De zaak gaat verder op 23 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.