Schakelbewijs

20131213_154926-1_thumb1UTRECHT – De 35-jarige Ali is een onsympathieke verslaafde lastpak. Hij pleegt irritante strafbare feiten.  Ali is zogenaamd  vergeten wat er 2 jaar geleden is gebeurd. Maar zijn leugen wordt ingehaald door een DNA-hit.

kaasboer

Hij heeft net 1 jaar uitgezeten voor een serie feiten. Maar bij een 2 jaar oude inbraak bij een kaasboer in Woerden is zijn bloed aangetroffen. De kluis van de kaasboer met 650 euro is meegenomen. Bij de buurman, de slager, is precies hetzelfde gebeurd. Daar was de buit 400 euro, maar geen bloedspoor.

strafblad

Voor Iedere weldenkende Nederlander is duidelijk dat Ali de dader is van beide inbraken.  Officier Bijleveld gelooft dat ook. Zij noemt het  schakelbewijs. Dezelfde werkwijze, hetzelfde tijdstip en het gigantische strafblad van Ali moeten de rechter overtuigen.  De officier eist 6 maanden wegens 2 inbraken tegen de hopeloze Ali die contact met de reclassering weigert.

Advocate Inge Aardoom herhaalt dat er geen enkele aanwijzing is dat Ali in de slagerij binnen is geweest. Zij wil ook de kaasboer geschrapt zien omdat er alleen dna bewijs is. De advocate vraagt een werkstraf omdat Ali voor het eerst een afspraak heeft bij een verslavingsdeskundige.

mogelijkheid

De politierechter verwerpt het schakelbewijs. Zij stelt vast dat de mogelijkheid bestaat dat iemand anders bij de slager heeft ingebroken.  De rechter legt zelfs 60 uur werkstraf op vanwege artikel 63 en het tijdsverloop, en omdat Ali in 20 pagina’s strafblad nog nooit een werkstraf heeft gekregen. Wie weet helpt het. Gevangenisstraf heeft in ieder geval niet gewerkt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.