Acquisitiefraude OM wil in hoger beroep bevestiging vonnis rechtbank

omARNHEM – De advocaat generaal vraagt in de zaak tegen Duane D. Richard J. en Rutger K. bevestiging van de vonnissen van de rechtbank. De 35-jarige D. kreeg de hoogste straf van de rechtbank, namelijk 28 maanden waarvan 4 voorwaardelijk.

advocaat generaal

De 3 mannen hebben 5 jaar lang op grote schaal gefraudeerd  bij verschillende particuliere bedrijven en overheidsinstanties.  Het totale bewijsbare schadebedrag ligt op 1,3 miljoen euro.

belastingdienst

In de visie van het Openbaar Ministerie werkten de verdachten samen om op allerlei listige manieren geld afhandig te maken van bedrijven, particulieren, overheden en de belastingdienst.

rekeningnummers

Ook vond oplichting plaats op basis van wijziging van tenaamstelling van bankrekeningen of wijziging bankrekeningnummers en vervalsing van uittreksels van de Kamer van Koophandel en accountantsverklaringen, via katvangers werden gelden weggesluisd, er werd getracht € 4 miljoen aan subsidie te verwerven via valse papieren en ook werd ten onrechte teruggave van belasting gevraagd.

Duane D. is volgens de advocaat generaal het brein achter deze criminele organisatie. Uitspraak 11 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 oktober 2013 Acquisitiefraude 2 jaar zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.