Alzheimermoord eis 5 jaar voor een geirriteerde mantelzorger

 

Willem-AnkerUTRECHT – De zaak tegen de 83-jarige Henk K. trekt op de vroege ochtend na het grote Oranjeverdriet veel pers en publiek.  Het is een misdaad van deze tijd.  K. wordt verdachte van de moord op zijn 86-jarige dementerende echtgenote. Vergrijzing zorgt voor meer oudere verdachten in de rechtbank.

Willem Anker

K doodde zijn echtgenote omdat hij de mantelzorg niet aankon volgens zijn advocaat Willem Anker.

K. vertelt aan de rechters dat zijn vrouw last had van een tremor.  K.  zorgde volgens zijn omgeving goed voor zijn demente echtgenote.  Zij omgeving begrijpt dat hij het niet volhield.  Op 19 oktober gaat het mis. Het echtpaar had nauwelijks geslapen. De vrouw kreeg opnieuw een aanval daarop kneep hij haar keel dicht.

kinderen

Maar wat is een geschikte straf in deze zaak.  Het OM moet naar het slachtoffer kijken, zoals de kinderen die hun moeder zijn kwijtgeraakt. Die kinderen willen al helemaal niet dat hun bejaarde vader de cel indraait.  Volgens de reclassering en advocaat Willem Anker is celstraf slecht voor de ontwikkeling van de bejaarde moordenaar.

slachtoffer

De officier kiest keihard voor de overleden echtgenote. Het OM is ervan overtuigd dat K. niet alleen zijn vrouw uit haar lijden wil verlossen en maar ook dat hij zichzelf van haar lijden wilde verlossen.  Volgens het OM irriteerde K. zich vaak aan zijn vrouw. Volgens de officier had K. hulp moeten accepteren.  De officier eist 5 jaar. Uitspraak 2 weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 januari 2014 Oververmoeide mantelzorger ging door het lint

31 oktober 2013 Alzheimermoord 3 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.