Mishandeling door ambulancemedewerker noodweer

ambulance_thumbAMSTERDAM – De rechtbank ontslaat de 43-jarige ambulancemedewerker Jeroen N. uit Amsterdam van alle rechtsvervolging. Tegen N. was 20 uur voorwaardelijke werkstraf  geëist omdat hij een omstander had mishandeld.  De rechtbank acht de mishandeling bewezen maar N. krijgt geen  straf omdat er sprake was van noodweer.

aanrijding

Op 11 augustus 2012 vond een aanrijding plaats tussen twee auto’s in Amsterdam waarbij twee inzittenden gewond raakten. Daar waren verschillende politiemensen, twee ambulances en omstanders bij aanwezig. Een cameraman van AT5 filmde ter plekke.

Enkele agressieve omstanders belemmerden het werk van de ambulancebroeders.  Ambulancebroeder N. pakte een omstander stevig bij de keel.

dreigend gevaar

De rechtbank komt tot het oordeel dat er inderdaad sprake is van een situatie met dreigend gevaar waartegen de ambulancebroeder zich mocht verdedigen. Uit filmopnamen en getuigenverklaringen blijkt dat het slachtoffer in bedwang werd gehouden door politieagenten en naar de ambulancebroeder schreeuwde. Op een gegeven moment rukte het slachtoffer zich los en maakte een slaande beweging richting de ambulancebroeder. Omdat deze zich bedreigd voelde pakte hij vervolgens de keel van de man vast. De rechtbank beslist dat het beroep op noodweer slaagt en acht de bewezen mishandeling daardoor niet strafbaar. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.