Klagende huurders pakken kwade huisbaas terug beslag opgeheven

jurgen-027UTRECHT – De voorzieningenrechter in Utrecht het het beslag op dat door de kwade huisbaas Marcel van H. was gelegd op de bankrekeningen van 2 huurders uit een pand aan de Wittevrouwensingel in Utrecht.

huurcommissie

De huurders stapten al weer lang geleden met succes naar de huurcommissie. De huur ging 400 euro per maand omlaag.  Hun huisbaas eiste vanaf dat moment dat ze het huurcontract tot op de letter precies gingen naleven. Hij eiste een betaling in 3 maandelijkse termijnen.

beslag

Volgens de 2 huurders, die ook aangifte hebben gedaan wegens vernieling,  is dat pesterij omdat zij naar de huurcommissie zijn gestapt. Zij benadrukken dat alle andere huurders gewoon per maand betalen. Van H.  spande een rechtszaak aan om betaling per kwartaal af te dwingen. Hij liet ook beslag leggen op de bankrekeningen van de huurders.

strafzaak

Advocaat Mark Appel spande kort gedingen aan tegen de beslagen. Dat beslag is er door voorzieningenrechter al op 2 juli af gehaald.  De rechtszaak om de huurbetalingen gaat gewoon verder; net als de strafzaak tegen Marcel van H. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

30 juni Kwade huisbaas legt beslag om klagende huurders terug te pakken

31 maart 2014 Strafzaak tegen beruchte huisbaas aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.