Coffeeshop is geen criminele organisatie

marihuanabg__1__reasonably_smallAMSTERDAM – De zaak tegen coffeeshop Checkpoint uit Terneuzen loopt uit op een grote nederlaag voor het OM. Nadat het OM al eerder niet ontvankelijk was verklaard, schrapt het gerechtshof in Amsterdam nu alle straffen die de advocaat generaal vorige maand eiste.

rechtbank

De eigenaar van Checkpoint werd 4 jaar geleden door de rechtbank veroordeeld. In hoger beroep  werd het OM niet ontvankelijk verklaard. Het OM ging naar de Hoge Raad. Die bepaalde dat het OM wel mocht vervolgen. 

Maar coffeeshop Checkpoint is geen criminele organisatie volgens het hof.  Het hof stelt vast dat de gedoogvoorwaarden zijn overtreden want er zijn  teveel softdrugs opgeslagen. Maar daarvoor volgt  alleen een schuldigverklaring zonder straf.

gevangenisstraf

De eis tegen de eigenaar van de coffeeshop was 1,5 jaar gevangenisstraf en een boete van een half miljoen euro. In totaal hoorden 9 medewerkers hoorden straffen eisen. Het OM had ook een ontneming van miljoenen euro’s in petto. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

2 juli 2013 Openbaar Ministerie slaat terug in de strijd tegen de coffeeshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.