Eis 10 jaar tegen lid van transformanten

lelystad.png

LELYSTAD – De officier van justitie eist 10 jaar gevangenisstraf tegen de 26-jarige Erwin S, uit Hoeve. S.  is lid van de Orde der Transformaten. en hij heeft om ideologische redenen geprobeerd een 43-jarige man te vermoorden wiens ex en kinderen in de orde zitten.

bloemen 

S. belde op 7 februari in Laren aan bij het huis van het slachtoffer met een bos bloemen in de hand. Als hij niets vermoedend de deur open doet, stapt de verdachte naar voren, gooit de bloemen op de grond, pakt hem beet en slaat hem op zijn hoofd. Het slachtoffer weet de man naar buiten te werken.  Omstanders weten de aanvaller te overmeesteren. Het slachtoffer overleeft het en heeft letsel in zijn nek, op zijn hoofd en op zijn handen.

zwijgrecht

De verdachte heeft zich steeds beroepen op zijn zwijgrecht. Wel heeft hij verklaard dat hij met het slachtoffer wilde praten, dat er een worsteling ontstond en dat hij het mes uit zelfverdediging heeft gebruikt. Aanleiding was de kritiek die het slachtoffer had geuit op de Orde van de Transformanten.

doordacht

De officier van justitie acht dit niet aannemelijk. De verdachte is doordacht te werk gegaan. Hij had zich voorbereid met een vermomming, met bloemen en een extra set kleren. Hij had een mes bij zich, stapte gelijk naar binnen toen de deur open ging en sloeg toe. Zelfs toen hij werd overmeesterd, bleef hij steken.

aangestuurd

Hoewel de verdachte zelf handelde uit ideologische motieven, is er in het onderzoek geen aanwijzing naar voren gekomen dat anderen hierbij betrokken waren of dat hij hierin is aangestuurd door de Orde der Transformanten. Uitspraak 31 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 februari 2014 Een sekte waar je moeilijk los van komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.