Huiselijke moord op mijn moeder die ook mijn vader was

promenade-zeist_thumbUTRECHT – Nooit meer samen met mijn moeder door het dorp lopen en iets drinken op een terras.  Mijn hele toekomst is veranderd. Ik ging elke dag naar mijn moeder toe. Ik voel me schuldig omdat ik zo dichtbij was toen ze werd vermoord.  Dat leest een dochter van de vermoorde Herma van Essen voor uit haar slachtofferverklaring. Ze vertelt dat haar moeder ook de rol van vader moest spelen.

veelpratend

De moordenaar van haar moeder, de 52-jarige Petrus M.,  zit twee stoelen verder in de rechtbank. Haar moeder wilde bij M. weg.  M. is een veelpratende controlfreak die het allemaal heel erg  zegt te vinden. Hij wilde die relatie netjes afsluiten, zegt hij tegen de rechters.

Uitgebreid vertelt M. hoe hij de bedorven groente uit de koelkast haalde. Maar de laatste minuten van het leven van Herma van Essen is hij compleet vergeten.  Tegenover de politie heeft hij al verklaard dat hij Herma van Essen heeft gewurgd. Tegen de politie zei M. dat de vrouw hem eerst aanviel.

structuur

Volgens het Pieter Baan is M. ook geen agressieve man. M. heeft wel een autistische stoornis. Een rechter vraagt: het ging slecht met het werk en met de relatie?  miste u die structuur.? Maar direct antwoorden doet rijinstructeur M. vandaag niet. De officier van justitie maakt er doodslag van. Zij eist 10 jaar. Uitspraak 2 weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 april 2014 Huiselijke moord wie hadden een sleutel van de woning

7 februari 2014 Huiselijke moord verdachte naar Pieter Baan

8 november 2013 Huiselijke moord 90 dagen

28 oktober 2013 Huiselijke moord 2 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.