Ron P. hoeft niet meer bang te zijn voor levenslang

om_thumbDEN HAAG – Het Openbaar Ministerie gaat niet in cassatie in de zaak tegen de 39-jarige Ron P. P. zit 20 jaar uit wegens moord op Christel Ambrosius in Putten en doodslag op Anneke van der Stap in Rijswijk.

levenslang

Het OM heeft in 2 instanties wegens moord levenslang geeist tegen P. , die wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van Anneke van der Stap. Na bestudering van het arrest acht het OM onvoldoende aanknopingspunten aanwezig voor een kansrijke cassatie.

waardering

De Hoge Raad kijkt uitsluitend of het recht juist is toegepast dan wel of de procedures op de juiste wijze zijn gevolgd. Het Gerechtshof Den Haag kwam tot vrijspraak van moord door waardering van het bewijsmateriaal.

Bewijswaardering is voorbehouden aan de feitenrechter en biedt geen aanknopingspunt voor cassatie. Het hof heeft daarnaast de vrijspraak, in de visie van het OM, voldoende en begrijpelijk gemotiveerd. Ook op dat punt ziet het OM geen cassatiemogelijkheden. Advocaat Ruud van Boom kondigde wel cassatie aan. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 juli 2014 Ron P. krijgt 4,5 jaar erbij wegens doodslag

18 juni Vasthoudend OM eist opnieuw levenslang tegen Ron P.

5 oktober 2012 Ron P. zelf ook in hoger beroep

3 oktober 2012 Openbaar ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Ron P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.