Wie niet springt die is een jood is niet verboden tijdens wedstrijd tussen Ajax en PEC om de Johan Cruijff schaal

KNVBUTRECHT – De KNVB hoeft geen dwangsom van 1 miljoen euro te betalen als er volgende week tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal: Wie niet springt is een Jood wordt geroepen.

De KNVB heeft het kort geding tegen de Stichting Bestrijding Antisemitisme vandaag gewonnen. Die stichting eiste een totaal verbod op het gebruik van het woord Jood in leuzen in voetbalstadions. De rechter vond de zaak in feite te ingewikkeld voor een kort geding. Zeker omdat Ajax fans zich al tientallen jaren tooien met de geuzennaam Joden.

escalerend

De KNVB voerde daarnaast aan dat een algeheel verbod op het gebruik van het woord Jood eerder een escalerend effect zou hebben tijdens de wedstrijd om Johan Cruijff-schaal tussen PEC Zwolle en Ajax, die op 3 augustus gepland staat. De rechters was het daar mee eens.

De bond ziet meer in overleg met alle betrokkenen voetbal-, supporters- en veiligheidsinstanties en Joodse organisaties, zodat bij degenen die de spreekkoren gebruiken bewustheid wordt gecreëerd over het karakter daarvan. Dan kan er passend beleid komen om de spreekkoren terug te dringen, inclusief handhaafbare maatregelen. De KNVB wil in dat overleg het voortouw nemen, zei de bond tijdens de zitting donderdag. Ook de rechter vindt het belangrijk dat er duidelijkheid komt over de (on)toelaatbaarheid van spreekkoren en verwacht dan ook dat de KNVB de gesprekken op gang zal brengen en houden.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

24 juli 2014 Wie niet springt is een Ajax supporter

13 juni 2014 Kort geding over jodenleuzen in stadions uitgesteld

Een gedachte over “Wie niet springt die is een jood is niet verboden tijdens wedstrijd tussen Ajax en PEC om de Johan Cruijff schaal”

  1. een jood is een jood en een neger is een neger en een homo is een homo,waar gaat dit over tjonge jonge ga wat beters doen dan je hier druk over te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.