Veroordeelde bejaarde mantelzorger in hoger beroep Alzheimermoord

Willem-Anker.jpgARNHEM – De 83-jarige Henk K.  uit Doorn die tot 18 maanden veroordeeld is vanwege de moord op zijn 86-jarige dementerende echtgenote, gaat in hoger beroep. Dat meldt advocaat Willem Anker op zijn website.

Willem Anker

Volgens de advocaat stond het leven van de verdachte  volledig in het teken van de verzorging van zijn echtgenote. De vrouw leed aan de ziekte van Parkinson, Alzheimer en astma. K.  zag zijn vrouw lijden en heeft haar uit haar lijden willen verlossen.

voorwaardelijk

Het OM eiste 5 jaar omdat de verdachte geïrriteerd leek door de vrouw. De rechtbank oordeelde dat de verdachte hulp had moeten zoeken en dat de vrouw zeker niet uit het leven wilde stappen. De rechtbank vond de doodslag te ernstig om het idee van advocaat Anker te volgen om een geheel voorwaardelijke straf op te leggen. Het hoger beroep dient op 20 januari.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

24 juli Akelige Alzheimermoord 18 maanden onvoorwaardelijk voor een bejaarde oververmoeide mantelzorger

10 juli 2014 Eis 5 jaar voor een geïrriteerde mantelzorger

30 januari 2014 Oververmoeide mantelzorger ging door het lint

31 oktober 2013 Alzheimermoord 3 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.