Transformant 6 jaar

lelystadLELYSTAD – De rechtbank veroordeelt de 26-jarige Erwin S. uit Hoeven tot 6 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord. S. die lid is van de orde der Transformanten heeft op 7 februari in Laren geprobeerd een afvallig lid van de orde te vermoorden.

Transformant

De man belde bij het slachtoffer aan, om naar eigen zeggen, een goed gesprek te hebben over de Transformanten. De rechtbank oordeelt echter dat de man geprobeerd heeft het slachtoffer te vermoorden. De man is vermomd met een bril, pet en pruik en gewapend met een mes naar de woning van het slachtoffer gegaan. Daar heeft hij vrijwel direct na binnenkomst het slachtoffer aangevallen en met een mes in de hals gesneden. Omstanders zijn het slachtoffer te hulp geschoten.

idealen

De eis was 10 jaar. Maar de rechtbank legt een lagere straf op, omdat het letsel beperkt is gebleven. De rechtbank weegt mee  dat de psychiater de man beschrijft als iemand die voor zijn persoonlijkheidsontwikkeling een iets jongere indruk maakt dan zijn kalenderleeftijd. S. lijkt idealen na te streven, die vermoedelijk niet allemaal stroken met de harde realiteit van alledag.  Daarin komt hij naïef over. S.  man had geen strafblad. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

17 juli 2014 Eis 10 jaar tegen lid Orde van Transformanten

20 februari 2014 Een sekte waar je moeilijk los van komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.