Zware mishandeling met de dood tot gevolg

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1UTRECHT – De officier van justitie eist 1 jaar gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk tegen de 50-jarige Ronald K. uit Utrecht. Volgens de officier heeft K. zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling met de dood tot gevolg.  De officier ziet een oorzakelijk verband tussen de mishandeling  door K. en de dood van zijn vriendin Saskia van Laarhoven.

strafblad

K. is een verslaafde man met een fors strafblad maar zijn laatste veroordeling is 9 jaar oud. Hij woonde samen met zijn vriendin Saskia van Laarhoven in een hostel, een plek voor drugsverslaafden.

ruzie

Op 28 december kreeg het stel ruzie. De vrouw vluchtte het hostel uit. Ze ging naar haar vader en ze vertelde aan passagiers in de trein dat ze was mishandeld door haar vriend. Bij haar vader dook ze stoned het bed in. De volgende ochtend werd ze dood gevonden.

Ze had verwondingen aan het hoofd. K. ontkent dat hij schuld heeft aan het letsel. Volgens de officier is het onaannemelijk dat de vrouw het letsel op een ander moment heeft opgelopen. Voor advocaat Bakker is deze zaak prijsschieten. Uitspraak 19 augustus (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 mei 2014 Als een moordenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.