Eis 4 jaar cel voor genietende verkrachter Lowlands

leeuwarden59bf8caff1ec252d58114176e3224edd_thumb.jpgLEEUWARDEN – De advocaat-generaal eist  4 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk tegen een 27-jarige man uit Sneek die verdacht wordt van het aanranden en verkrachten van een aantal vrouwen.

festivals

Vanaf augustus 2011 tot en met september 2013 werden er op diverse festivals en evenementen verschillende vrouwen, die op dat moment aan het plassen waren, door de verdachte verkracht of aangerand.  Volgens het OM zijn het 8  verkrachtingen 4 aanrandingen op onder andere Lowlands en tijdens de Sneekweek.

genot

‘De verdachte is licht verminderd toerekeningsvatbaar en heeft behandeling en toezicht nodig om herhaling te voorkomen. Een gevangenisstraf met daarbij een voorwaardelijk deel is hiervoor passend en noodzakelijk. De verdachte heeft de slachtoffers veel leed toegebracht. Hij heeft niet ingezien welke consequenties zijn handelingen op de slachtoffers en hun omgeving hadden. De verdachte heeft gedurende een lange tijd telkens weer jonge vrouwen en meisjes verkracht en geweld aangedaan, alleen omdat hij daarvan genoot’, aldus de advocaat generaal tijdens het requisitoir.

rechtbank

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot 24 maanden cel waarvan 15 maanden voorwaardelijk, bij een eis van de officier van justitie van 4 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Het OM vond de straf te laag en ging in beroep. Uitspraak 21 augustus. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.