Dronken Speedbootbrokkenmaker blijft in de cel alvast 2 weken

speedbootUTRECHT – De raadkamer houdt de 49-jarige Arnoud H.. uit Oosterbeek binnen. H. zou de bestuurder zijn geweest van een speedboot die op 2 augustus op de Vinkeveense plassen over een sloep heen voer.

speeboot

Volgens de 2 overlevende opvarenden voer H. met hoge snelheid en zonder licht. Twee opvarenden, 2 mannen uit Leusden, kwamen om het leven. De speedboot verliet de plek van de aanvaring. Maar de politie spoorde H. op. Hij bleek drie keer te hebben gedronken dan is toegestaan.

doodslag

Hij werd samen met 4 andere verdachten aangehouden. De officier van justitie beschuldigt H. van doodslag. H.is de enige verdachte die nog vast zit.

De rechter-commissaris oordeelde woensdag 6 augustus op het toen beschikbare dossier dat er geen ernstige bezwaren aanwezig waren om de man voor doodslag in bewaring te stellen. Het Openbaar Ministerie ging hier tegen in beroep.

stukken

Inmiddels is bekend dat volgens het NFI dat H. zoals de meeste mensen die de plaats van het ongeluk verlaten, teveel had gedronken. Hij zou volgens het NFI drie keer zoveel alcohol hebben gedronken als is toegestaan.

De officier van justitie heeft stukken aan het dossier toegevoegd. Op basis van het huidige dossier oordeelde de raadkamer vandaag dat er voldoende ernstige bezwaren aanwezig zijn om de man vast te houden op verdenking van doodslag. De beslissing van de rechter-commissaris wordt hiermee nietig verklaard en het beroep van het Openbaar Ministerie wordt toegewezen.

(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

6 augustus 2014 Speedbootbrokkenmaker mag naar huis maar eerst langs de raadkamer

6 augustus Speedbootbrokkenmaker voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.