Rechtbank laat vrouw los die verdacht wordt van ontvoering demente overleden moeder

Margaretha BrouwerDEN HAAG – De raadkamer laat een 55-jarige vrouw vrij die verdacht wordt van het ontvoeren van haar moeder, de 80-jarige Margaretha Brouwer.

ontvoeren

De verdenking richtte zich eerst op het ontvoeren van de moeder waardoor deze zou zijn overleden. Inmiddels heeft verdachte een verklaring afgelegd en is op grond van haar aanwijzingen het stoffelijk overschot van haar moeder in Tsjechië aangetroffen. Verdachte heeft ook verklaard dat haar moeder al was overleden toen zij de reis naar Tsjechië begon.  Onderzoek aan het lichaam van de moeder spreekt dit vooralsnog niet tegen.

De verdenking richt zich nu vooral op het verbergen van het stoffelijk overschot van de moeder om nog van haar pensioen en AOW te kunnen profiteren.

herhaling

Op dit moment zijn er dus geen redenen om ervan uit te gaan dat verdachte de dood van haar moeder heeft veroorzaakt. Er zijn wel redenen om aan te nemen dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer oplichting. Gelet op de aard van deze feiten is de rechtbank van oordeel dat de verdachte haar berechting in vrijheid mag afwachten. Gezien de zeer bijzondere omstandigheden is de rechtbank niet bang voor herhaling. Ook heeft de rechtbank geen reden om aan te nemen dat verdachte zich aan haar berechting zal onttrekken. De zaak gaat verder op 12 september  met een eerste pro forma. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 augustus 2014 Raadkamer dochter vermiste overleden vrouw

11 juni 2014 Vrouw in bewaring na vermissing 80-jarige moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.