OM wil 11 miljoen plukken bij eigenaar coffeeshop Shabab

hennepbladUTRECHT – De 55-jarige Mimoun T.  is al zover met het uitzitten van zijn straf dat hij uit zijn half open inrichting zonder begeleiding van de politie in de rechtbank komt.

T. meldt zich bij zijn nieuwe advocaat, duistere- geldstromendeskundige Rob Zilver, voor de eerste zitting in de ontnemingszaak die het OM tegen hem heeft aangespannen.

coffeeshop

T. kreeg runde 30 jaar lang coffeeshop Shabab in Utrecht. De rechtbank constateerde allerlei grote overtredingen van de gedoogregels. T. kreeg in hoger beroep 30 maanden maar daar is hij tegen in cassatie gegaan.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft T. zich 30 jaar met criminele activiteiten bezig gehouden. Officier Alexandra Bijleveld heeft alles opgeteld en zij is op 11 miljoen uitgekomen. De zitting stelt weinig voor. Advocaat Zilver krijgt de kans om het dossier te lezen en daarna zijn wensen in te dienen.

Een half uurtje na Mimoun zijn 5 familieleden met dezelfde achternaam aan de beurt. Ook zij zijn afgestraft door het hof. Het Openbaar Ministerie eist dat ze allemaal 9 ton criminele winst aan de staat afdragen. De zaak gaat op 2 december verder.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 juli 2014 Coffeeshop Shabab een succesvol hoger beroep voor de hele familie

13 juni 2014 Coffeeshop Shabab eisen in hoger beroep

20 december 2013 Coffeeshop Shabab en de kronkels van het gedoogbeleid

22 november 2013 Draconische eis tegen medewerker coffeeshop Shabab

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.