Officier speelt voor rechter tegen motorclubpresident

Bandidos-logoALKMAAR – De rechter commissaris stuurt de president van  de outlaw motorcycle gangs Bandidos en 2 Hells Angels naar huis. De motorjongens kregen van de officier van justitie een dagvaarding mee.

Bandidos

Afgelopen weekend voorkwam de politie in Alkmaar een confrontatie tussen leden van de beide  Outlaw Motorcyclegangs zoals het OM ze noemt. Over en weer uitten zij bedreigingen, waarvoor de Bandidos President en 2 Hells Angels werden aangehouden.

voorwaarden

De officier van justitie heeft de verdachten woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank. De officier van justitie eiste dat de motorboys onder bepaalde voorwaarden zouden worden vrijgelaten.

Dat betekent dat zij onder voorwaarden naar huis zouden mogen. De rechter-commissaris wees de vordering af en zond ze zonder voorwaarden heen. De officier van justitie heeft tegen deze beslissing beroep aangetekend.

gedragsaanwijzing

Om te voorkomen dat de openbare orde ernstig wordt verstoord heeft de officier van justitie gebruikgemaakt van zijn bevoegdheid om zelf een zogeheten gedragsaanwijzing te geven. Het gaat om een verbod zich de komende 3 maanden tijdens de uitgaansavonden te bevinden in het uitgaansgebied van Alkmaar. De motorjongens moeten op 10 en 19 november voor de rechtbank verschijnen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.