Speedbootbrokkenmaker blijft vrij

speedboot.jpgARNHEM – De raadkamer van het gerechtshof bepaalt dat de 49-jarige speedbootkapitein Arnoud H. uit Oosterbeek zijn berechting in vrijheid mag afwachten.

speedboot

H. voer begin augustus op de Vinkeveense plassen met schijnbaar hoge snelheid en teveel drank op over een ander schip heen. Twee opvarenden van dat schip kwamen om het leven. H. heeft niets gemerkt.

rechtbank

Het OM denkt dat er sprake is van doodslag. Het OM doet nu al een maand haar best om H. achter de tralies te houden. Maar de rechtbank Midden Nederland  heeft H. al 2 keer vrijgelaten. Daar  is het gerechtshof mee eens.

Terzake van het primair tenlastegelegde, doodslag, is het hof van oordeel dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn, wegens het ontbreken van opzet.  Terzake van roekeloosheid, in de juridische betekenis van het woord, vooralsnog onvoldoende ernstige bezwaren bestaan voor het strafverzwarende aspect van de roekeloosheid.

dood door schuld

Het hof acht wel ernstige bezwaren aanwezig voor  dood door schuld’ zonder de roekeloosheid. Nu echter voor dit feit op grond van de wet geen voorlopige hechtenis mogelijk is.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 september 2014 Speedbootbrokkenmaker raadkamer gevangenhouding gerechtshof

22 augustus Speedbootbrokkenmaker mag naar huis

21 augustus 2014 Speedbootbrokkenmaker weer bij de raadkamer

8 augustus 2014 Speedbrokkenmaker blijft in de cel alvast 2 weken

6 augustus 2014 Speedbootbrokkenmaker mag naar huis maar eerst langs de raadkamer

6 augustus Speedbootbrokkenmaker voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.